Reanimatie PBLS (Kinder) opleiding

De cursus PBLS staat voor Pediatric Basic Life Support. Deze opleiding richt zich op de reanimatie van kinderen en baby’s. Naast een ‘gewone’ reanimatie cursus gericht op volwassenen is het raadzaam om de technieken van de reanimatie op kinderen en baby’s aan te leren.

Doel van de PBLS cursus:
Het kunnen toepassen van levensreddende handelingen en het uitvoeren van basale reanimatie bij baby’s en kinderen volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR).

Doelgroep:
Hulpverleners, ouders en oppasouders, gastouders, personeel kinderopvang en kinderdagverblijven, onderwijsdocenten en actievelingen bij (sport)verenigingen met kinderen zoals een voetbalvereniging. Volwassenen die willen leren om levensreddende handelingen en een reanimatie te kunnen uitvoeren bij baby’s en kinderen in het geval van nood.

Inhoud cursus:
In deze cursus komt aan de orde op welke wijze wij rekening moeten houden dat een kind fysiek kleiner is dan een volwassene. Een kind dient bij een levensreddende handeling op een andere wijze te worden benaderd. En daarnaast komt aan de orde dat de circulatiestoornis bij kinderen vaak anders werkt dan bij volwassenen. Onze cursus PBLS richt zich voornamelijk op de praktische vaardigheden.

Leerdoelen:
De PBLS instructeur leert u de stappen die een persoon moet doorlopen wanneer die wordt geconfronteerd met een hartstilstand bij een baby of kind.

  • Benadering van een bewusteloos kind;
  • Uitvoering van borstcompressies (hartmassage) en beademing;
  • Gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator);
  • Stabiele zijligging;
  • Het verhelpen van een dreigende verstikking.

Cursustijd en de kosten :

De cursus PBLS duurt 1 dagdeel en kost 35,- euro per persoon is inclusief btw.. Dit is inclusief lesmaterialen en competenties.
 

De cursustijden zijn van 08.30 uur tot 12.30 uur. Het kan uitlopen tot maximaal 12.45 uur. De inloop is vanaf 08.15 uur, koffie en thee staan dan voor je klaar.

 

Certificering

Bij het succesvol afronden van de Pediatric Basis Life Support (PBLS) cursus ontvangt u een PBLS certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Het certificaat is internationaal erkend door de European Resuscitation Council (ERC)

 

Elk jaar een herhalingscursus
Het is belangrijk elk jaar een herhalingscursus PBLS te volgen, om alle vaardigheden weer eens goed te oefenen. Door herhalingslessen te volgen, blijft je kennis op peil en gaan de handelingen in een noodsituatie als vanzelf. Tevens wordt er uiteraard aandacht besteed aan nieuwe trends en ontwikkelingen op dat gebied. Een herhalingscursus duurt ongeveer    3 uur.

 

Catering:

Bij de cursussen die op de locaties van KF opleidingen gehouden worden verzorgen wij ook de catering zoals koffie/thee en bij een dagcursus tevens een uitgebreide lunch.

Bij cursussen op een andere locatie dan die van KF opleidingen dient de opdrachtgever zelf zorg te dragen voor de catering. 

Praktische informatie:

• Wij werken uitsluitend met een maximale groepsgrootte van 12 cursisten. Door onze      
    groepen niet te groot te maken is het mogelijk om alle cursisten voldoende aandacht
   te geven en controle uit te oefenen op de verschillende praktische handelingen;
• Deelnemers volgen de opleiding voor eigen risico en vrijwaren KF Opleidingen en de
    instructeurs van elke vorm van aansprakelijkheid.

€ inc. BTW
Kies locatie en datum event
BHV op eigen locatie? Vraag een offerte aan! edit

Specificaties

Duur
Lesmateriaal
Certificaat
Geldigheidsduur
Dagarrangement
Prijs incl.
Prijs excl.

Aanmelden

excl. BTW Schrijf je nu in!
           

Contact