E-learning Kinder BHV Opleiding (eerste hulp, Brand(bestrijding), ontruiming & communicatie)

Leer eerste hulpverlenen aan kinderen en handelen tijdens brand en ontruiming.

Hoe verleen je eerste hulp aan kinderen? Hoe ontruim je een kinderopvang veilig en snel?
En hoe zorg je voor de veiligheid van de kinderen tijdens een brand?
Dit leer je allemaal tijdens de cursus Kinder-BHV (Eerste Hulp aan kinderen, Brand(bestrijding), Ontruiming & Communicatie) van KF Opleidingen.

De Wet IKK adviseert kinderopvangorganisatie om alle medewerkers te scholen als bedrijfshulpverlener. Dit is een aanvullende richtlijn op de eis dat er minimaal één medewerker met een geldig kinder-EHBO certificaat aanwezig is tijdens openingstijden. Door het volgen van de cursus Kinder-BHV worden de medewerkers zowel getraind als kinder-EHBO’er en als bedrijfshulpverlener.  

Wie kan de cursus Kinder-BHV volgen?

De Kinder-BHV is speciaal voor werknemers die werken op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, naschoolse opvang, basisscholen, gastouders of andere kinderopvanglocaties.

Basiscursus Kinder-BHV

De Kinder-BHV Basiscursus bestaat uit 8 tot 10 uur online leren en een praktijktraining van 6 uur.

Online theorie

In de theorie wordt de EHBO bij baby’s en kinderen en BHV Brand en Ontruiming & communicatie behandeld. Denk aan reanimeren bij kinderen, het gebruik van een AED, brandontruiming en communicatie in noodsituaties

Je bereidt je online voor op de praktijktraining, door gebruik te maken van onze interactieve les-, oefen- en toetsingsprogramma. De lesstof is onderverdeeld in hoofdstukken. Kleurenillustraties, films en helder taalgebruik maken de leerstof extra toegankelijk. 
Zodra de praktijksituaties worden uitgelegd via filmpjes en foto's wordt gebruik gemaakt van professionele LOTUS. (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers).

Als alle hoofd- en subhoofdstukken zijn doorgelezen is er een volledig theorie-examen te maken. Je moet 70% goed hebben om een voldoende te halen. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen. Na het maken van het theorie-examen is het aantal goed beantwoorde vragen te zien en welke antwoorden fout zijn. 

Je wordt toegelaten tot het praktijkdeel van de cursus als het theorie-examen is gehaald. 
Dit certificaat dient uitgeprint of digitaal op je mobiel getoond te worden tijdens de praktijkdag.

Je kan in je eigen tijd de e-learning volgen en je hoeft het niet in één dag te lezen. 
Je kunt elke keer de inlog link weer gebruiken om terug te keren in jou digitaal boek.

Een digitaal boek blijft 11 maanden in te zien en te gebruiken!

Praktijktraining: van 08.30 uur tot 14.30 uur

Tijdens de praktijktraining oefen je samen met de andere cursisten de communicatie en alarmering bij incidenten, een kinderopvang ontruimen, kinderen te reanimeren, gebruik van AED en kinderletsels te behandelen. Tijdens de praktijktraining worden cursisten beoordeeld of zij voldoende kennis en vaardigheden hebben over kinder-EHBO, brand en ontruiming.

Certificaat Kinder-BHV

Heeft de cursist zowel de online theorie als de praktijktraining succesvol afgerond?
Dan ontvangt de cursist twee persoonsgebonden certificaten: Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis of Nikta en BHV Brand en Ontruiming van KF Opleidingen.
Beide certificaten zijn één jaar geldig.


Vergoeding door de zorgverzekeraar

Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een Kinder-BHV cursus geheel of gedeeltelijk. Voor een compleet overzicht van de vergoedingen kijkt u op de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Na het inschrijven en het betalen van de cursus, kunt u de factuur bij uw zorgverzekeraar declareren.

Catering:

Bij de cursussen die op de locaties van KF Opleidingen gehouden worden verzorgen wij ook de catering zoals koffie/thee en bij een dagcursus tevens een uitgebreide lunch.

Bij cursussen op een andere locatie dan die van KF Opleidingen dient de opdrachtgever zelf zorg te dragen voor de catering. 

Praktische informatie:

  • Wij werken uitsluitend met een maximale groepsgrootte van 12 cursisten.

  • Door onze groepen niet te groot te maken is het mogelijk om alle cursisten voldoende aandacht te geven en controle uit te oefenen op de verschillende praktische handelingen.

  • Deelnemers volgen de opleiding voor eigen risico en vrijwaren KF Opleidingen en de instructeurs van elke vorm van aansprakelijkheid.    inlc. BTW Schrijf je nu in!
               

    Contact