E-learning Eerste hulp aan kinderen Opleiding (EHAK) Oranje kruis

Leer reanimeren en veelvoorkomende letsels bij baby’s en kinderen te behandelen. Met online-theorie en een praktijktraining. Bij goed gevolg ontvang je het (digitale) certificaat van Het Oranje Kruis.

Wie kan de cursus Eerste hulp aan kinderen (EHAK) volgen?

De cursus EHAK is voor iedereen die uitgebreid wil leren over het verlenen van eerste hulp aan kinderen. De cursus EHAK is ook geschikt voor medewerkers op een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, op school of voor gastouders.

Inhoud van de Eerste Hulp aan kinderen cursus

De cursus Eerste Hulp aan kinderen bestaat uit 6 tot 8 uur online theorie en 4 uur praktijk.
In de theorie worden de veelvoorkomende letsels bij baby’s en kinderen, de reanimatie en het gebruik van de AED behandeld. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met andere cursisten onder andere de reanimatie, het gebruik van de AED en leer je verbanden aanleggen.

Online theorie

Tijdens de online cursus word je voorbereid op de meest voorkomende ongelukken, het gebruik van de AED, reanimatie en andere eerste hulp handelingen. 

Je bereidt je online voor op de praktijktraining, door gebruik te maken van onze interactieve les-, oefen- en toetsingsprogramma. De lesstof is onderverdeeld in hoofdstukken. Kleurenillustraties, films en helder taalgebruik maken de leerstof extra toegankelijk. Zodra de praktijksituaties worden uitgelegd via filmpjes en foto's wordt gebruik gemaakt van professionele LOTUS. (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers).

Als alle hoofd- en subhoofdstukken zijn doorgelezen is er een volledig theorie-examen te maken. Je moet 70% goed hebben om een voldoende te halen. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen. Na het maken van het theorie-examen is het aantal goed beantwoorde vragen te zien en welke antwoorden fout zijn. 

Je wordt toegelaten tot het praktijkdeel van de cursus als het theorie-examen is gehaald. 
Dit certificaat dient uitgeprint of digitaal op je mobiel getoond te worden tijdens de praktijkdag.

Je kan in je eigen tijd de e-learning volgen en je hoeft het niet in één dag te lezen. 
Je kunt elke keer de inlog link weer gebruiken om terug te keren in jou digitaal boek.

Een digitaal boek blijft 11 maanden in te zien en te gebruiken!

Praktijktraining: van 08.30 uur tot 12.30 uur

In de praktijktraining ga je alle eerste hulp handelingen uit de theorie oefenen met je medecursisten. Tijdens de praktijktraining beoordeelt de EHBO-instructeur of je bekwaam bent om alle EHBO-handelingen uit te voeren.

Slaag je? Dan ontvang je het digitale certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis. Dit certificaat is twee jaar geldig.

Om de geldigheid van uw Eerste Hulp aan kinderen diploma te behouden, moet u elk jaar deelnemen aan een herhalingscursus. Uw kennis en vaardigheden worden op een praktische manier opgefrist, zodat u weer volledig inzetbaar bent als EHBO-er.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een Eerste Hulp aan kinderen cursus geheel of gedeeltelijk. Voor een compleet overzicht van de vergoedingen kijkt u op de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Na het inschrijven en het betalen van de cursus, kunt u de factuur bij uw zorgverzekeraar declareren.

Praktische informatie:

  • Wij werken uitsluitend met een maximale groepsgrootte van 12 cursisten.
  • Door onze groepen niet te groot te maken is het mogelijk om alle cursisten voldoende aandacht te geven en controle uit te oefenen op de verschillende praktische handelingen.
  • Deelnemers volgen de opleiding voor eigen risico en vrijwaren KF Opleidingen en de instructeurs van elke vorm van aansprakelijkheid.


inlc. BTW Schrijf je nu in!
           

Contact