E-learning Eerste hulp herhaling (EHBO) Nikta

Fris je kennis en vaardigheden van reanimatie en eerste hulp handelingen op. 

Gaat jouw Diploma Eerste Hulp van Nikta (Acute zorg) bijna verlopen? Hoe handel je ook alweer bij een hartstilstand? En wat is de afgelopen tijd veranderd met het verlenen van eerste hulp? Met de herhalingscursus Diploma Eerste Hulp word je EHBO-kennis weer opgehaald en eventuele nieuwe EHBO-richtlijnen bijgebracht.

Wie kan de herhalingscursus Diploma Eerste Hulp volgen?

De herhalingscursus Diploma Eerste Hulp is voor iedereen met een Diploma Eerste Hulp (Acute zorg) van Nikta waarvan de geldigheid over 6 maanden of minder verloopt.

Inhoud van de EHBO-herhalingscursus Diploma Eerste Hulp

De herhalingscursus Diploma Eerste Hulp bestaat uit 6 tot 8 uur online leren en 4 uur praktijktraining. De onlinecursus bestaat uit de volgende modulen: De eerste schakel in de hulpverleningsketen; Het menselijk lichaam; Niet-spoedeisende Eerste Hulp; Spoedeisende Eerste Hulp.

 

Online theorie

Tijdens de online cursus word je voorbereid op de meest voorkomende ongelukken, het gebruik van de AED, reanimatie en andere eerste hulp handelingen. 

Je bereidt je online voor op de praktijktraining, door gebruik te maken van onze interactieve les-, oefen- en toetsingsprogramma. De lesstof is onderverdeeld in hoofdstukken. Kleurenillustraties, films en helder taalgebruik maken de leerstof extra toegankelijk. Zodra de praktijksituaties worden uitgelegd via filmpjes en foto's wordt gebruik gemaakt van professionele LOTUS. (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers).

Als alle hoofd- en subhoofdstukken zijn doorgelezen is er een volledig theorie-examen te maken. Je moet 70% goed hebben om een voldoende te halen. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen. Na het maken van het theorie-examen is het aantal goed beantwoorde vragen te zien en welke antwoorden fout zijn. 

Je wordt toegelaten tot het praktijkdeel van de cursus als het theorie-examen is gehaald. 
Dit certificaat dient uitgeprint of digitaal op je mobiel getoond te worden tijdens de praktijkdag.

Je kan in je eigen tijd de e-learning volgen en je hoeft het niet in één dag te lezen. 
Je kunt elke keer de inlog link weer gebruiken om terug te keren in jou digitaal boek.

Een digitaal boek blijft 11 maanden in te zien en te gebruiken!

Praktijktraining: van 08.30 uur tot 12.30 uur

Na het behalen van je online theorie volg je op één van onze locaties de praktijktraining.

Tijdens de praktijktraining oefen je samen met de andere cursisten de EHBO-handelingen. Tijdens de praktijktraining worden cursisten beoordeeld of zij voldoende kennis en vaardigheden hebben over EHBO.

Het Nikta Diploma

Ben je geslaagd voor je praktijktraining? Dan ontvang je digitaal de verlenging van het Diploma Eerste Hulp (Acute zorg) van Nikta. Het diploma is één jaar geldig.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een EHBO-cursus geheel of gedeeltelijk. 
Voor een compleet overzicht van de vergoedingen kijkt u op de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Na het inschrijven en het betalen van de cursus, kunt u de factuur bij uw zorgverzekeraar declareren.

Praktische informatie:

  • Wij werken uitsluitend met een maximale groepsgrootte van 12 cursisten.

  • Door onze groepen niet te groot te maken is het mogelijk om alle cursisten voldoende aandacht te geven en controle uit te oefenen op de verschillende praktische handelingen.

  • Deelnemers volgen de opleiding voor eigen risico en vrijwaren KF Opleidingen en de instructeurs van elke vorm van aansprakelijkheid.


 

 

inlc. BTW Schrijf je nu in!
           

Contact